موسسه خیریه بهنام دهش پور؛ کمک به بیماران سرطانی

بازاریابی چریکی یا Guerilla Marketing

بازاریابی چریکی یا Guerilla Marketing

بازاریابی چریکی یکی از روشهای بازاریابی محبوب به شمار می رود که در مورد آن صحبتهای بسیار شده است. در یک تعریف ساده و صریح از این روش، بازاریابی چریکی مجموع روشهای هدف گیری اتفاقی بازار است که در آن از روشهای کم هزینه و غیرمعمول برای معرفی برند و محصول بهره گرفته می شود. برای مثال تراکت های تبلیغاتی یکی از معروف ترین روشهای بازاریابی چریکی محسوب میشوند که همه با آن آشنایی داریم.

کلاً بازاریابی چریکی یا guerilla marketing بر پایه ی ابتکار استوار است.

این شیوه و این تکنیکهای بازاریابی ایده آل برای کارآفرینان و بیزینس های نوپا و با بودجه تبلیغاتی محدود است هرچند به این معنی نیست که شرکتهای بزرگ به سراغ این روش نمیروند. برای مثال یکی از غولهای صنعت خودروسازی در استراتژی بازاریابی چریکی خود مطابق تصویر زیر عمل کرده است:

استراتژی بازاریابی چریکی پژو 308

استراتژی بازاریابی چریکی پژو ۳۰۸

در بازاریابی چریکی، هدف پایه برقراری ارتباط با مشتری است طوری که مشتری در این ارتباط، با برند و/یا محصول ما آشنا شده و به خاطر روش تبلیغات، در ذهن خود با آن درگیر میشود. روشهای مختلفی هستند که میتوانیم برای بازاریابی چریکی از آنها بهره بگیریم از تبلیغات روی دیوارها و دستگیره های مترو و اتوبوس برای ایستادن تا آسانسور و کف خیابان و غول معروف این روزها، اینترنت.

در پیاده سازی استراتژیهای بازاریابی چریکی چیزی که بیش از همه حائز اهمیت خواهد بود، تعیین میزان ریسک استراتژی تعیین و لحاظ کردن آن است. در این متد، چیزی که هدف قرار دارد تحت تأثیر گذاشتن مخاطب و ورود به اعماق ذهن وی است و اگر در این مسیر، در انتقال پیام موفق عمل نکنیم، باعث شکست کل استراتژی و از بین رفتن بودجه احتمالاً اندک تبلیغاتی خواهد شد. چرا که حتماً باید دقت داشته باشیم با تأثیرگذاری بر یک مخاطب، با روش تبلیغات دهان به دهان، شاهد انتقال پیام خود از طریق مخاطبین به یکدیگر خواهیم بود و اگر اولین انتقال با موفقیت انجام نشده باشد، نتیجه برداشت اشتباه از کل برند خواهد بود.

البته در مورد ریسک باید اشاره ای هم داشته باشیم به عدم تطابق استراتژی با فرهنگ منطقه نیز غیرممکن بودن اجرا به دلیل محدودیتهای اداری و سازمانی.

در ادامه چند نمونه از استراتژی های بازاریابی چریکی را مشاهده میفرمایید که همگی از این سایت گرفته شده اند:

بازاریابی چریکی با استفاده از اتوبوس برای تبلیغ باطری برند duracell

بازاریابی چریکی با استفاده از اتوبوس برای تبلیغ باطری برند duracell

 

بازاریابی چریکی در کف آسانسور!

آسانسور چریکی!

استراتژی بازاریابی چریکی برای bounty

استراتژی بازاریابی چریکی برای bounty

 

اگر نگاهی کوتاه به واژه guerilla marketing داشته باشیم، به جنگهای چریکی (Gwuerilla Warfare) میرسیم! جنگهایی نامنظم که بر پایه استراتژی های افراد و شهروندان مسلح استوار است. بازاریابی چریکی دقیقاً همان استراتژی ها را به یاد می آورد اما این بار در صنعت مارکتینگ. در واقع این روش بازاریابی وارد میدان های رقابت شد تا بر خلاف روشهای معمول، احساسات مخاطب را هدف گرفته تأثیری به مراتب طولانی مدت تر بر وی به جای گذارد.

در بازاریابی چریکی، صبر و برنامه ریزی به شدت خودنمایی میکنند و استراتژی هایی موفق خواهند بود که پشتشان برنامه ای قابل اجرا خوابیده باشد. برنامه ای برای برقراری ارتباط عمیق و مؤثر با مخاطب در حداقل زمان ممکن.

اگر کسب و کاری کوچک را استارت زده اید که سرمایه تبلیغاتی محدودی برایش مانده است، یا اگر در شرایطی هستید که نمیتوانید به تبلیغات هزینه بر زیاد فکر کنید، استفاده از Guerilla Marketing میتواند برای شما بهترین گزینه باشد.

۸ دیدگاه

  1. سلام آقای مهندس زاده گرامی
    به نظر شما چرا در کشور خودمان از این نوع تبلیغات استفاده نمی شود؟ یا اینکه اگر باشد زیاد به چشم نمی آید؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      چرا استفاده نمیشه رو که نمیتونم جواب بدم چون مدت زیادی هست که توی بازار ایران فعالیتی ندارم ولی در گذشته دیده بودم جسته و گریخته استفاده میشد که خب دلیل رو در گذشته بدون شک باید بی اطلاعی اهالی مارکتینگ دونست! اما بعید میدونم هنوز هم شرایط مثل سابق باشه علی الخصوص با حجم بالای کپی برداری ایده های خارجی به اسم استارت آپ های موفق و …!
      شاد و سربلند باشید.

      پاسخ
  2. بابا این چه تبلیغات خلاقانه ای هستا!! من در زمینه تبلیغات و بازاریابی که دارم تحقیق میکنم، واقعا فاصله بین تبلیغات ایران و خارج خیلی زیاده!!

    پاسخ
  3. ممنون از مطالب مفیدتون

    ارادتمند

    پاسخ
  4. سلام.
    از به روز شدن دوباره بلاگتون بسیار زیاد خوشحال شدم. 🙂
    مبارک باشه و مبارک باشه و مبارک باشه 🙂

    مثله همیشه عالی بود.

    موفق باشید.

    پاسخ
    • خواهش میکنم دوست قدیمی
      واقعاً خوشحالم که هنوزم به بلاگم سر میزنید…
      باعث افتخارم هست.
      شاد و سربلند باشید.

      پاسخ
  5. سلام بهروز جان

    خوشحالم از اینکه موفقیت و پیشرفت روز به روزت رو از دور شاهد هستم.
    شما الگوی یکی از افراد موفق هستی و به جهان نشون دادی که: خواستن، توانستن است.

    برای خودت و خونوادت، پیشرفت و موفقیت روزافزون آرزومندم و طلب شادی و کامیابی همیشگی برات از خدای بزرگ دارم.

    موفق و سربلند باشی
    همیشه ایام

    پاسخ
    • سلام امیر خان!
      ممنونم از لطف و بزرگواریت.
      منم متقابلاً همین آرزوها رو برای شما دارم.
      و از اینکه سر زدی، خیلی خوشحالم کردی.

      پاسخ

دیدگاه شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

اگر کسی به دیدگاه من پاسخ داد، از طریق ایمیل به من اطلاع دهید!