موسسه خیریه بهنام دهش پور؛ کمک به بیماران سرطانی

آشنایی با موتور جستجو گوگل

آشنایی با موتور جستجوی گوگللفظ گوگل (Google) از خواهرزاده ریاضیدان آمریکایی ادوارد کنسر گرفته شده است. وقتی که خواهرزاده وی ۹ ساله بود، دکتر کنسر از وی خواست تا برای عدد بسیار بزرگ ۱ که ۱۰۰ صفر بعد آن آمده است یک اسم بگوید. خواهرزاده وی گفت «googol» که بعد از چند وقت به صورت «google» نوشته شد. هرچند که موتور جستجوی گوگل دیر وارد دنیای اینترنت شد (تا سال ۱۹۹۸ شروع به کار نکرده بود)، امروزه جایگاه بسیار بالایی در بین موتورهای جستجوی بزرگ دارد. اسم این موتور جستجو که توسط کاشفین آن، لری پیج و سرگی برین انتخاب شده است، یادآور این نکته است: اعداد بزرگ یا حجم بالای اطلاعات به آسانی آنها را نمی ترساند. در واقع در زمان نوشتن این مقاله گوگل بعد از یاهو دومین منبع اینترنت به حساب می آید و یکی از ۱۰ موتور جستجوی محبوب به شمار می رود. هم اکنون نیز یکی از مهمترین موتورهای جستجو در سطح اینترنت به حساب می آید.

 

الگوریتم گوگل

برخلاف یاهو که از انسان برای رده بندی لیستهایش استفاده می کند، گوگل از نرم افزارها بهره می گیرد. الگوریتم رده بندی مورد استفاده توسط گوگل برای رتبه بندی همان پیج رنک (PageRank) معروفش است. کلید داشتن رتبه بالا در گوگل، داشتن لینکهای زیاد از دیگر سایتهای دارای رتبه بالا در گوگل است. بله، شما به سایتهای زیادی نیاز دارید تا شما را لینک کنند که خود نیز توسط سایتهای زیاد دیگری لینک شده باشند.


گوگل برای کسانی که در اینترنت جستجو می کنند، یکی از بهترین سایتهاست و نرم افزار جستجو و رتبه بندی مؤثر و پیچیده ای دارد. در زمان نوشتن این مقاله، گوگل در بین رتبه بندی، جایگاهی را نمی فروشد. بنابراین سایتها با واقع بینی صادقانه ای رتبه بندی شده اند و نتایج معمولاً کاملاً به جستجوی شما مرتبط هستند. این مورد، دستکاری رتبه شما توسط بازاریابان را بسیار دشوار کرده است. برای داشتن رتبه بالا در گوگل، نیاز به سایتی با محتوای عالی دارید که می بایست محبوب هم باشد که با لینکهایی که از سایر سایتهای محبوب دریافت می کند، تعریف می شود.

 

 

 

ثبت سایت در گوگل

 

برای ثبت سایت خود در گوگل میتوانید وارد google.com شده ثبت روی Advanced Search کلیک کنید. در گوشه سمت راست بالا در صفحه ای که باز می شود روی All About Google کلیک کنید سپس لینک سایت خود را در صفحه ای که باز می شود وارد کنید. البته می توانید مستقیماً به آدرس http://www.google.com/addurl.html مراجعه کرده سپس در کادر نخست آدرس کامل سایت (به همراه http://)، در کادر دوم (کادر comment) توصیف مختصر سایت خود و در نهایت کد امنیتی را وارد نمایید و روی دکمه Add URL کلیک کنید.

 

 

 

گوگل و DMOZ

 

اگر سایر سایتها به سایت شما لینک دهند، گوگل می تواند تقریباً خیلی سریع آن را پیدا کند. گوگل در حال حاضر حداقلً ماهی یکبار تمام وب را توسط روباتهایش چک می کند. به جای اینکه صبر کنید تا عنکبوت گوگل شما را بیابد، بهترین راه حصول اطمینان از اینکه سایت شما توسط گوگل فهرست می شود (همانند Netscape، AOL، AllTheWeb، Alta Vista، HotBot، Lycos و Northern Light) این است که سایت خود را به پروژه فهرست راهنمای باز (open directory project) معرفی نمایید.

 

 

گوگل همانند سایر موتورهای جستجویی که ذکر شدند، اطلاعات پروژه فهرست باز Netscape را که از روش فرست کردن توسط انسان (همانند یاهو) استفاده می کند، مورد شمول قرار می دهد. بنابراین از روش بررسی عنکبوتی نرم افزاری خود استفاده می کند و روش فهرست کردن انسانی DMOZ را نیز به آن می افزاید. از آنجایی که نمی توانید در نتایج تکنولوژی عنکبوتی دستکاری کنید (مگر با ایجاد یک سایت باکیفیت و محبوب)، بهترین حالت این است که انرژی خود برای معرفی را روی DMOZ متمرکز نمایید. رتبه خوب در DMOZ می تواند لیست شدن سایتتان در چندین موتور بزرگ جستجو را تضمین کند.

 

 

دیدگاه شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

اگر کسی به دیدگاه من پاسخ داد، از طریق ایمیل به من اطلاع دهید!