موسسه خیریه بهنام دهش پور؛ کمک به بیماران سرطانی

کار کردن با شیوه ی شرکتهای هرمی

کار کردن با شیوه ی شرکتهای هرمی

از صدور مجوز فعالیت برای شرکتهای نتورک مارکتینگ یا بازاریابی شبکه ای، مدتی می گذرد اما آنچه درباره این شرکتها و کلاً صنعت بازاریابی شبکه ای همچنان بدون بررسی باقی مانده است، سبک کار کردن است که این شرکتهای دارای مجوز را به سمت شیوه ی شرکتهای هرمی سوق می دهد. اینکه نتورک طوری کار می شود که راه به سمت هرمی شدن سیستم کج شده و پتانسیل واقعی صنعت mlm بالفعل نمی گردد.

در تعریف بازاریابی شبکه (نتورک مارکتینگ) داریم: فروش کالا یا خدمات مصرفی از طریق شبکه مصرف کنندگان. خب چیزی که مشخص هست این است که فروش در نتورک مارکتینگ بر پایه ی تجربه شخصی استفاده از محصولات شرکت انجام می گیرد و تا اینجا نمی توان خرده ای بر کسی گرفت اما مسأله و در واقع مشکل اینجاست که در این شبکه مصرف کنندگان، فروشی صورت نمیگیرد و همه یا بهتر است بگویم اکثریت قریب به اتفاق افرادی که محصولی خریداری میکنند، در واقع به دنبال کسب درآمد و ورود به طرح پاداش شرکت است که خرید انجام داده اند. این روال به عنوان سیستم آموزشی توسعه می یابد و هر کس برای ورود به طرح درآمدزایی شرکت، مبادرت به خرید محصول یا بسته ای از محصولات می کند و چیزی به نام فروش واقعی کاملاً از میان برداشته می شود.

تمام شرکتهای بازاریابی شبکه ای دارای مجوز، هرمی می شوند!

ایرادی به خود این روش نمیتوان گرفت مگر در یک حالت: با این سبک کار کردن، وقتی به مرحله ای برسیم که دیگر افراد جدیدی تمایل به عضویت در شبکه نداشته باشند، عضوگیری ها متوقف شده و در نتیجه درآمد بلاک می شود. مگر در صورتی که محصول مصرفی واقعی از طرف شرکت ارائه شود که حداقل در زمان نوشتن این متن چنین نبود و نه کسی نیاز دارد هر ماه یک دستبند جدید بخرد و مصرف کند (چون این دستبندها حداقل ۵ سال عمر دارند) و نه کسی نیاز به خرید چندین کارتن دستمال کاغذی و … دارد و یا اینکه هیچکس هرماه یک گردنبند طلا جدید نمیخرد تا بتواند برای دریافت پورسانت واجد شرایط شود. پس میبینیم که با توقف عضوگیری، فروش هم قطع شده و این یعنی طرح یک طرح هرمی است!

 

دقت کردید: تمام شرکتهای دارای مجوز بازاریابی شبکه ای، به یکباره هرمی می شوند! مشکل کجاست؟ همه محصول دارند و محصولات هم با قیمت واقعی ارائه می شوند … . مشکل در سبک کار کردن است. مشکل در کار کردن ایرانی است. نتورک مارکتینگ در ایران تعریف مناسبی ندارد و متأسفانه بر مبنای عضوگیری میچرخد و فروش به عنوان قلب تپنده این صنعت، فراموش شده است.

با این حساب نباید انتظار داشت بازاریابی شبکه ای یک بیزینس مادام العمر واقعی باشد بر خلاف آنچه که هست و دلیل آن هم صرفاً نوع سازمانی است که میسازیم. یک سازمان عضوگیری صرف. سازمانی که پایه های آن بر عضو گیری بنا شده است و مطمئناً این عضوگیری نمی تواند تضمین کننده فروش شرکت باشد چرا که زمانی می رسد که نیازی به اعضا جدید نخواهد بود.

 

اما اینکه چرا نوع محصولات تغییر نمیکند و اینکه چرا بالاسریها و استراتژیست های شرکتها (اگر چنین افرادی وجود داشته باشند) نسبت به تعیین استراتژی کار کردن اقدامی نمیکنند، برای من مبهم است. چرا یک شرکت که توانایی وارد کردن محصولات مصرفی واقعی را به پلن خود دارد، اقدامی در این راستا نمیکند و چرا افراد ابتدای طرح و استراتژیست های آن شرکت به آموزش روش درست کار کردن نمی پردازند، از مواردی است که ذهنیت من را نسبت به شرکتهای دارای مجوز بازاریابی شبکه ای در ایران در زمان نوشتن ایت متن، خراب میکند.

گاهی با خودم فکر میکنم دلیل حتماً این است که بالاسری ها سود خود را در فروش (در واقع خرید از سوی زیرمجموعه) یک دستبند ۳۰۰ هزار تومانی میبینند تا فروش (خرید و مصرف زیرمجموعه) یک محصول مثلاً ۴۰ هزار تومانی. مسلماً پورسانتی که به محصول اول تعلق میگیرد، به مراتب بیشتر از پورسانت مربوط به محصول دوم است. و نقطه مقابل این طرز فکرم، حضور استراتژیست های شرکتهاست که با ادامه روند فوق، حدس میزنم اصلاً وجود ندارند یا شاید آنها هم فقط به سود خودشان فکر میکنند و بقای سیستم و فروش دائمی، برای هیچ یک حائز اهمیت نیست.

 

هرچه هست، روشی که در حال حاضر در ایران استفاده می شود، یعنی عضو گیری و خرید از سوی فرد عضو شده، به هیچ وجه روش درستی نیست چرا که دقیقاً مصداق فعالیت هرمی به شمار می رود. فردی که عضو می شود، صرفاً به خاطر اینکه بتواند درآمد داشته باشد، خرید میکند و این اتفاق در ماه بعدی عضویت وی هم می افتد تا برای دریافت پورسانت واجد شرایط باشد. و البته مشکل بزرگ این است که این محصولات خریداری شده، واقعاً مصرفی نیستند و واقعاً کسی هرماه نیاز به یک گردنبند طلای جدید، یک کارتن دستمال کاغذی جدید، یک دستبند جدید و … ندارد.

 

مجوزها صادر شدند برای سر و سامان دادن به صنعت نتورک مارکتینگ در ایران اما فراموش کردند که این صنعت آموزش هم نیاز دارد و اولین آموزش و اولین شرط ارائه و توزیع محصولات مصرفی واقعی است. کاش در پروسه مجوز دادن، این مورد هم مورد بررسی قرار میگرفت.

باز هم ضعف تصمیمات مسئولین، اسباب خراب شدن وضعیت را فراهم کرد.

 

و درد بزرگ دیگر اینجاست که: وقتی کسی میخواهد سازمانی بسازد که در آن برای فروش هم برنامه ریزی می شود، یا با کمبود محصولات مواجه می شود یا با عقب افتادن ظاهری از بقیه (که خب ظاهر توی ایران از همه چیز مهمتر هست!!!)

 

وضعیت شرکتها و نحوه انتقال آموزشها از سوی آنها و از طرف دیگر عدم ارائه محصولات مصرفی، مسیر صنعت نتورک مارکتینگ یا بازاریابی شبکه ای در ایران را به شدت منحرف میکند.

 

۲۵ دیدگاه

  1. سلام باتوجه به قدیمی بودن اطلاعات شما الان شما مردم رو از واقعیت دور میکنین شرکت های بازاریابی در حال حاضر فقط بر پایه خرده فروشی و شبکه سازی میچرخن
    ساختار هرمی این شرکت ها ربطی به هرمی بودن خود شرکت ها نداره
    توی شرکت های هرمی اصلا کالایی وجود نداشت فقط از طریق خرید و فروش برگه ها ک دارای شماره حساب افراد بودن کار انجام میشد
    بحث دست بند طلا و… مال شرکت های گلد کوئست هست ک اون ها هم غیر قانونی بودن چون دارای کالای مصرفی نبودن
    الان بازاریابی شبکه ای یا نتورک مارکتینگ در ایران با تنوع کالای مصرفی پیشرفت چشمگیری داشته
    میشه گفت همه کالاها مصرفی هستن
    شرکت amway در امریکا حدود بیست سال پیش تاسیس شد و الان درامد حدود ۱.۲ میلارد دلار داره
    بیست سال دیگ پیشرفت شرکت های بازاریابی در جهان و حتی ایران باورنکردنی خواهد بود

    پاسخ
    • شرکت های بازاریابی در حال حاضر فقط بر پایه خرده فروشی و شبکه سازی میچرخن: تب انبار کردن محصولات و عرضه محصولات نامناسب برای نتورک مارکتینگ به همراه فقدان استراتژی برای رهبری تیمهای فروش ناقض این ادعاست.
      توی شرکت های هرمی اصلا کالایی وجود نداشت فقط از طریق خرید و فروش برگه ها ک دارای شماره حساب افراد بودن کار انجام میشد: شرکتهای هرمی انواع مختلف دارند که نمونه ای که شما فرمودید یکی از ساده ترین طرح های هرمی هست. بسیاری از شرکتهای مجوزدار داخل ایران دارند مثل یک شرکت هرمی کار میکنند (اگر بخوایم به بقیه ارفاق کنیم و نگیم همگی!). برای آشنایی با انواع طرحهای هرمی میتونید کتاب من با نام «نتورک مارکتینگ از نگاهی دیگر» رو از همین سایت دریافت کنید و مطالعه کنید تا بیشتر با این مبحث آشنا بشید.
      بحث دست بند طلا و… مال شرکت های گلد کوئست هست ک اون ها هم غیر قانونی بودن چون دارای کالای مصرفی نبودن: دارای کالای مصرفی هم بودند هم غیر قانونی بودند چون حاضر نبودند به دولت ایران مالیات بدن (و هنوز هم حاضر نیستند!)
      میشه گفت همه کالاها مصرفی هستن: بدون شک در نتورک مارکتینگ باید کالاها مصرفی باشند اما هر کالای مصرفی به درد نتورک مارکتینگ نمیخوره. کالایی که سوپری سر کوچه در حال فروشش هست، هرگز جایی در نتورک مارکتینگ نداره…!
      شرکت amway در امریکا حدود بیست سال پیش تاسیس شد و الان درامد حدود ۱.۲ میلارد دلار داره: در مورد زمان تآسیس این شرکت و تاریخچه اش، پیش از این مطلبی توی همین بلاگ نوشتم که توصیه میکنم بخونید. شاید هم خوندید ولی ریاضیتون خیلی ضعیفه!

      به هر حال با این کامنت کمک بزرگی به خیلیها کردید؛ اینکه آدمها برای حصول سود، همه جور حیله و فریبی رو به کار میگیرن و فکر میکنن با کمی چرب زبونی، همه خامشون میشن! بهتره کمی باسوادتر بشید در مورد کاری که دارید انجامش میدید!
      شاد و سربلند و منطقی باشید!

      پاسخ
  2. حالا سال نود و پنجه و شرکت های هرمی بادران و بیز و … دارن جوونای مردم رو به امید داشتن زندگی بهتر تلکه میکنن ، آدم یاد پینوکیو می افته که روباه مکار بهش گفت بیا سکه بکار تا درخت طلا برات دربیاد 😐

    پاسخ
  3. سلام
    مطلبی که شما نوشتید، مربوط به ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ هست
    اطلاعاتی که شما ارائه کردید مربوط اون زمان هست
    من پیشنهاد میکنم این مشکلاتی که شما ارائه کردید و چیزهایی که ذهن شما رو قبلا مشغول میکرده، الان مجددا بررسی کنید
    شرکتهای بازاریابی شبکه ای الان مادام درحال به روزرسانی سبد کالایی خود هستند
    من خودم شخصا در شرکت بازاریابان ایرانیان زمین BIZ درحال فعالیت هستم
    تعداد محصولاتی که الان وجود داره بالای ۶۰ قلم هست!!!
    اینکه قبلا تک محصولی بودن و چرا به روز نمیشدن، مستلزم زمان هست. اینکه بخواد محصولی به سبد کالایی اضافه بشه، باید کیفیت اون محصول به تأئید چندین ارگان دولتی برسه و در نهایت محصول مربوطه به مجوز اضافه بشه تا بعد بتونه در شرکت بازاریابی شبکه ای به فروش برسه
    الان مهرماه ۱۳۹۴ در شرکتی به نام BIZ از دیدگاه ما اصل تجارت ۲ بُعد داره: اول فروش شخصی که از توصیه تعداد بیشمار و در حال زیاد شدن محصولات سبد کالایی به اطرافیان حاصل میشه و دوم افزایش نمایندگی های فروش که همون مجموعه سازی هست
    پس حتی اگه زمانی اعضای جدید هم به سازمان اضافه نشن، باز هم فروش درون شبکه که به اصطلاح فروش بدنه گفته میشه وجود داره و تمامی افراد هم درآمد دارن ولی افزایش درآمد از طریق ورود افراد جدید حاصل میشه
    پس این چیزهایی که قبلا ذهن شما رو مشغول میکرده اشکالات بازاریابی شبکه ای در ابتدای کار بوده که الان بسیاری از اونا حل شده
    روی من با کسانی هست که به تازگی با یکی از شرکتهای بازاریابی شبکه ای آشنا شدند و وسط یه دوراهی قرار گرفتند:
    اول پتانسیل درآمدی بالای این تجارت و همچنین اعتماد به کسی که این کار رو به اونا معرفی کرده، نمیذاره به سادگی از کنارش بگذرن
    دوم مشکلاتی که ربروی این تجارت هست و اینکه به آنها پیشنهاد خریداولیه محصولات شده که اونا رو به شک انداخته که نکنه این شرکتها همون کارهای هرمی به شکل قانونی باشن
    برای برطرف شدن این شک:
    شما اول باید بگردید دنبال بهترین شرکت که بیشترین رشد رو تا الان داشته (کل ۱۱ تا شرکت با مجوز و آدرس سایتشون تو سایت http://www.iranhoshdar.ir که سایت پلیس فتا (سایبری ایران زیر نظر وزارت اطلاعات) هست ببینن)
    آدرس سایت اصناف یا همون اداره صنعت و معدن کشور هم این هست:
    http://networkmarketing.mimt.gov.ir
    از این سایت میتونید مطالب زیر رو مطالعه کنید:
    ۱-قوانین و مقرراتی که تاکنون برای فعالیت این شرکتها و کارهای مجازی که میتونن انجام بدن
    ۲-اینفوگراف بازاریابی شبکه ای که هر بازاریاب به محض ورود باید چه مواردی رو مد نظر بگیره تا از کلاهبرداری احتمالی جلوگیری بشه
    ۳-رسیدگی به نارضایتی
    ۴-شرکتهای دارای مجوز
    ۵-لیست مؤسسات حسابرسی مجاز
    ۶-شماره های واحد بازرسی و نظارت بر بازاریابی شبکه ای
    ۷-شماره های تماس مرکز امور اصناف و بازرگانان کشور
    و بسیاری از اطلاعات تکمیلی و مقالات مفید
    سایت مجله بازاریابی شبکه ای که از شهریورماه ۱۳۹۴ شروع به فعالیت و انتشار کرده به شرح زیر است:
    http://www.nmls.ir
    اینکه شما به صمیمی ترین رفیقتون یا فامیلتون که بهتون پیشنهاد فرصت تجاری نتورک رو داده پاسخ مثبت بدید و تصمیم به تغییر زندگیتون بگیرید و یا نه به حال من هیچ تأثیری نداره. چون ممکنه شما که درحال خواندن این مطلب هستید، حتی یکبار هم من در زندگی نبینم ولی برای من مهمه که چند نفر توی ایران بخاطر فعالیت کلاهبردارانه یه عده آدم معدود، این حق رو از خودشون و اطرافیانشون میگیرن و کسی نیست که جرأت بررسی رو به خودش بده
    درآخر پیشنهاد من به شما اینه:
    اینکه قبلا در شرکتهای کلاهبرداری متنوع از پتانسیل درآمدی بالا و صحبت از هدف و تغییر زندگی می کردن و از این ماجرا سوء استفاده میکردن تا بتونن کلاه گشادی بر سر مردن بگذارند نترسید
    به خودتون اجازه بدید تا این تجارت را در وضعیت کنونی بررسی کنید
    و تحقیق شما هم از افراد موفق باشه نه افراد شکست خورده
    امیدوارم بتونم کمکی به شما دوست عزیز کرده باشم

    پاسخ
    • وقتتون بخیر و سپاس بابت زمانی که گذاشتید.
      فرمایشات شما اصولا درست هست اما چیزی که در عمل اتفاق میفته، کوچکترین شباهتی به اینها نداره…!
      وعده های درآمدهای بالا و سوء استفاده از آموزشهای تمرکز و تفکر مثبت همچنان پایه جذب افراد هستند و محصولات مصرفی اما نامناسب و پلن های ضعیف در کنار فقدان آموزش و مدیریتهای نامناسب از نکات غیر قابل چشم پوشی به شمار میرن… .
      براتون آرزوی موفقیت و شادکامی میکنم.

      پاسخ
  4. واقن از توضیحات اشتباه و یک جانبه بودنتون خندیدم
    به امید روزی که علم و پیشرفت در جهان سوم گسترش پیدا کنه

    پاسخ
    • واقعاً از اینکه در این سطح به زبان مادری خودتون تسلط دارید خوشحالم 🙂
      لطف میکردید توضیحات کامل تر میدادید تا هم من هم انبوه خوانندگان متوجه اشتباهات بنده بشن!

      پاسخ
  5. با سلام
    ممنونم از مطالبتون
    ۲تا نیکته
    ۲دسته افراد در نتورک مارکتینگ خیلی موفق میشوند
    ۱-اون دسته که آخر رذالتو دروغ و دله دزدی هستن
    ۲-اونایی که اومدن اصولی و درست کار کنند
    همیشه افراد سودجو و نخاله وجود دارند
    حتی در خارج از کشور که صنعت نتورک مارکتینگ ۶۷ سابقه داره
    نکته دیگه اینکه این صنعت تازه تو ایران استارت خورده و هنوز خیلی راه داره
    اگر از موقع استارت مشکلاتی نداشته باشه، باید شک کرد به نتورک
    پس بازم این درست نیست که فقط دنبال عیب و ایراد گرفتن از نتورک مارکتینگ ایران باشیم.باید ببینیم با این استارت، ۶۷ سال دیگه کجا میتونه باشه و ما کجای کار هستیم
    با تشکر از سایت خوبتون
    و اگه میشه از آمار و اطلاعات نتورک مارکتینگ در خارج از کشور بیشتر مطالب بذارید

    پاسخ
    • سلام
      مشکل اینه که متأسفانه تعداد افرادی که اصولی و درست کار میکنند، بیش از اندازه کمه. خیلیها فکر میکنن که کارشون اصولی و درست هست در حالی که اغلب دارن راه اشتباه دست به دست شده رو به درستی طی میکنند!

      ممنون از اینکه نوشته های من رو مطالعه فرمودید. این بلاگ دیگه آپدیت نمیشه البته توی کتاب اولم در مورد وضعیت صنعت در سایر کشورها مخصوصاً خود ایالات متحده، اطلاعاتی منتشر کرده بودم.
      موفق باشید

      پاسخ
  6. منم میخوام بیشتر با نت ورک مارکتینگ آشنا بشم و عضوی از مجموعه ی آن باشم من یزدی ام و اینجور چیزی اینجا رواج نداره

    پاسخ
    • فقط میتونم بگم حواستون رو خیلی جمع کنید؛ گرگها منتظرند… .

      پاسخ
  7. آخه مشتی پسر از ۱۴۰۰ سال پیش هرکی از شکم مادرش میاد بیرون مسلمونه و نیازی به فالو کردنش نیست هنوز نصف دنیا مسلومون شده اونوقت شما چطوری انقدر ساده درمورد هرمی بودن و نخواستن دستمال کاغذی حرف میزنی !!!

    پاسخ
  8. با سلام
    تشکر از مطلب مفیدتون.

    با این وجود نظر شما چیه .آیا در شرایط حاضر کلا بیخیال این شرکتها بشیم؟

    و دیگه اینکه به نظر شما اگه به فرض مثال شرکتهایی بیان و کارتهای شارژ ارتباطات سیار رو به این شیوه ارائه بدن این میتونه یه نتورک صحیح باشه؟

    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      خواهش میکنم
      اول اینکه با توجه به نوع قانون گذاریها و تعاریف ارائه شده و البته نحوه برخورد با شرکتهای فعال، من ترجیح میدم تا یک کیلومتری این اصطلاحاً شرکتهای قانونی هم نرم.
      دوم درباره سؤالتون در رابطه با فروش کارتهای شارژ باید عرض کنم که پتانسیل درآمدزایی خیلی حائز اهمیت هست. هر کارت دو هزار تومانی حدود ۸۰ تومان در بهترین حالت سوددهی داره اگر اشتباه نکنم. چه میزان سود میشه از فروش این انتظار داشت؟ اما از این موضوع یعنی حاشیه سود که بگذریم، باید به اصل توجه داشته باشیم یعنی اینکه فقط محصول نیست که در مورد یک شرکت حائز اهمیت بالاست. مواردی مثل تیم مدیریتی، تیم استراتژیست، تیم آموزش، سرمایه اولیه، پلن درآمدزایی و … هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند.

      موفق باشید

      پاسخ
  9. جالبه که تازه فهمیدید بیز هرمیه …
    خدابیامرزه qnet خدمات و محصولات بهتری رو به شبکه می داد تا این bizzz ….

    پاسخ
    • تازه فهمیدم؟!!
      یه کم دیر رسیدید 🙂
      در مورد کوئست که صحبتی ندارم چون تکرار مکررات سودی نداره اما بیز هم نباید فراموش کنید که اگر با توجه به قول های مدیرانش بالاخره محصولاتش رو متنوع تر کنه و یه سری محصولات رو اضافه کنه، جای امید زیادی بهش هست و البته از ساختار مشکوکش هم فاصله میگیره… .

      موفق باشید

      پاسخ
  10. سلام بهروز عزیز
    مطلب فوق العاده زیبایی بود
    تحلیل شما رو تحسین میکنم
    دقیقا با شما موافقم
    و اینکه چرا محصولات مصرفی نمیذارن برای منم خیلی عجیبه !!
    من عاشق نتورک هستم و الان دارم با یکیشون کار میکنم ولی آرزوم این بود که محصولش مصرفی باشه !
    به امید روزی که مسئولین کشور به اندازه ی من و شما نتورک رو درک کنن.
    با آرزوی موفقیت

    پاسخ
    • سلام
      لطف دارید
      محصولات مصرفی نمیذارن به یه دلیل خیلی ساده: فعلاً سود خیلی خوبی میکنن پس تا جا داره عضو میگیرن و جیب ها رو پر پول میکنن بعد اگر یه روزی باز خواستن، میان و محصولات مصرفی تر میذارن. مسلماً پورسانتی که تو یه محصول ۴۰۰ هزار تومنی به افراد تعلق میگیره، خیلی بیشتره تا توی یه محصول مناسب ۴۰ هزار تومانی.
      پس دلیل اصلی جیب خودشون هست.

      یادمه حدود ۲ ماه پیش گفتن تا دو ماه دیگه چندین محصول مصرفی ارزون تر وارد میشه ولی امروز باز همین محصولات غیر مصرفی و گرون!
      این mlm نیست ولی مگه کسی که سود میکنه، به این چیزا توجهی داره؟ اینجا باید قانون گذار بیاد وسط که خب اونم کی چیزی واسش مهم بوده که این دومیش باشه!

      شاد باشید

      پاسخ
  11. ba salam
    behrooz aziz man ham ta hodoohi movafeghe in matlab hastam va aghidam ine ke bayad amoozesh ha eslah beshan be alave networkerha va rahbaran bejaye inke be amare forooshe sherkathaye bozorg donya deghat konand bayad be nahveye kar kardan va zehniate mardome donya az mlm tavajjoh dashte bashand
    eshalla in vazeiat sar o saman migire
    ya ali

    پاسخ
    • سلام
      از لطفتون ممنونم
      عرض کنم که بله حق با شماست. اما خب سود خیلی ها در گروی این روش کار کردن هست دیگه و طبعاً این روش رو به سادگی کنار نمیذارن.

      پاسخ
  12. مقاله بسیار مفید و روشن کننده ای بود. تشکر می کنم برای نگارش و انتشار این مقاله.
    قوانین و روال بعضی از این شرکت های مجوز دار حتی خیلی بدتر از شبکه های فروش مثل اوریف‌لیم هست که کلا جلوی فعالیت شون گرفته شد! تفاوتی بزرگی که بوجود اومده جنس محصولات هست که ایرانی شده!

    به امید روزی که درمورد مزیت های شبکه بازاریابی ایرانی اینجا مطلبی بخونم…

    پاسخ
    • از لطفتون ممنونم. اما چیزی که به جرأت میتونم بگم اینه که شما در مورد اوریف لیم دچار اشتباه شدید. اوریف لیم نمونه واقعی صنعت mlm بود که متأسفانه باز هم مدیریت ایرانی خرابش کرد وگرنه شرکتهای فعلی که توی ایران فعالیت میکنند، هیچ کدوم نمیتونن ۵۰% تخصص و تبهر اوریف لیم رو به نمایش بذارن!
      بازاریابی شبکه ای رو نمیدونم چرا میخواید بومی کنید در حالی که بهترین موقعیت برای صادرات و توسعه بازار مصرف محصولاتمون میتونه باشه!

      پاسخ
      • منظور من هم درباره اوریف لیم همین بود که شما گفتید. اگر توی اوریف لیم فقط ۲۰ تومان برای آموزش دریافت می شد، الان کاربر رو مجبور می کنند که هر ماه چندتا محصول بخره و این خوب نیست.

        بله- کاملا با شما موافقم درباره صادرات و مصرف بهینه …

        موفق و پیروز باشید

        پاسخ

دیدگاه شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

اگر کسی به دیدگاه من پاسخ داد، از طریق ایمیل به من اطلاع دهید!