موسسه خیریه بهنام دهش پور؛ کمک به بیماران سرطانی

تنظیم قرار ملاقات موفق از طریق تلفن

تنظیم قرار ملاقات موفق از طریق تلفن

تلفن صحبت کردن به خودی خود یکی از دلهره آورترین بخشهای کسب و کار برای کارآفرینان به شمار می‌رود و وقتی کار به تنظیم قرار ملاقات از طریق تلفن میترسد، دیگه بدتر!

نداشتن برنامه برای یک مکالمه تلفنی بدترین اتفاق ممکن است. برداشتن گوشی و تماس گرفتن وقتی که پای تلفن نمیدانیم چه میخواهیم و چه باید بگوییم درست مثل پول دادن به آژانس هواپیمایی برای خرید بلیطی سفید است! به کجا و کی و چطور و … را نه ما میدانیم نه مسئول فروش آژانس! اما در مورد موضوع این پست، جای خوشنودی بسیار است که از قبل اطلاع داریم که هدف این مکالمه، تنظیم یک قرار ملاقات حضوری است.

اما چطور؟

 

گام نخست: خونسرد و با برنامه باشید.

در اولین قدم سعی کنید خونسرد باشید. مکالمه را با معرفی خود، قدردانی از مخاطب برای زمانی که در اختیارتان قرار داده است و توضیح اجمالی هدف تماس استارت بزنید و در نهایت اقدام به تنظیم قرار کنید. از همان لحظه‌ای که مخاطب گوشی را برداشت نباید گفت:
سلام من بهروزم. قرار بود یه کالایی رو از من بخرید و میخواستید در موردش فکر کنید. الآن زنگ زدم که کالا را برای شما بیاورم. لطفاً پول نقد کافی همراه داشته باشید!

 

یک مکالمه موفق باید استارت مناسبی داشته باشد که بتواند تخم اعتماد و رضایت را در طول مدت زمان صحبت، بکارد. میتوانید اینطور شروع کنید:
سلام. روز شما بخیر. بنده مهندس زاده هستم از ۸۴edu.net و از اینکه وقتتون رو در اختیار من میذارید سپاسگذارم. هفته گذشته محصولات شرکت ما خدمت شما معرفی شد که قرار بر این بود شما در مورد محصولات تحقیق و بررسی داشته باشید. الآن خدمتتون تماس گرفتم تا اگر سئوالی دارید، پاسخگو باشم…. .

 

این استارت آرام و مطمئن و در کمال خونسردی، پایه گذار قدمهای بعدی خواهد بود.

 

گام دوم: به مخاطب خود حق انتخاب بدهید.

اگر فرض را بر این بگذاریم که مکالمه مطابق آنچه در بالا گذشت، انجام پذیرفته است، می بایست به جای …. پیشنهاد قرار حضوری برای فروش (البته در صورت نیاز به این مهم) داده شود.
حال با این فرض که شما شناختی از مخاطب و برنامه‌های وی دارید می بایست بهترین دو روز هفته و دو ساعت از بهترین ساعتهای روز را به او پیشنهاد دهید تا مخاطب یکی را انتخاب کند. البته شناخت قبلی از مخاطب در این حالت الزامی است.
اما اگر شناختی اینچنینی از مخاطب و برنامه‌های وی ندارید، میتوانید دو روز مناسب برای خود را که پشت سر هم نیستند، انتخاب کنید و به مخاطب پیشنهاد بدهید.
* در مورد ساعت ملاقات هم باید به همین شکل عمل کنید.

معمولاً مشتری شما یکی از دو روز و یکی از دو ساعت پیشنهادی را بر خواهد گزید.

 

اما اگر مشتری گفت سئوالی ندارم چه باید کرد؟

در این حالت بهتر است اینطور ادامه دهیم: خب پس اگر سئوالی ندارید، میتوانیم در قراری حضوری نسبت به عقد قرارداد/عرضه محصول اقدام کنیم.
اگر مشتری موافقت کرد که مطابق روال فوق قرار را تنظیم میکنیم و اگر موافقت نکرد، می بایست دلیل آن را جویا شویم که معمولاً یک بهانه برای فرار از خرید و در‌واقع سئوالی مخفی است که باید از سمت ما پاسخش داده شود. بعد از حل این مشکل، خواهیم توانست مجدداً نسبت به تنظیم قرار ملاقات اقدام کنیم.

 

مثال:
بازاریاب: خب حالا که سئوالی ندارید، نظر شما درباره یک ملاقات حضوری چی هست؟
مشتری: موافقم پیشنهاد خوبیست.
بازاریاب: بسیار عالی. بفرمایید بین دو روز دوشنبه و پنج‌شنبه این هفته، کدام یک برای شما مناسب‌تر است؟ ساعت ۱۰ صبح هم را ببینیم بهتر است یا ساعت ۵ عصر؟
و … .

 

روال فوق دقیقاً روالی هست که شخصاً برای تنظیم تمام قرارهای ملاقاتم به کار میگیرم. درصد موفقیت من در تنظیم یک قرار از طریق تلفن و با این روش، ۱۰۰ بوده است. شما هم میتوانید با همین روش ساده، با مشتریان مورد نظر خود ملاقات کنید.

 

کی تماس بگیریم؟

به طور قطع اگر در ساعاتی تماس بگیریم که مشتری سر کار باشد یا بسیار خسته و آشفته، هرگز نخواهیم توانست نتیجه ی جالبی حاصل کنیم!

هرگز نباید با مدیر یک شرکت ساعت ۱۰ صبح و با کارمند بانک ساعت ۱۲ طهر تماس گرفت. مغازه دارها ترجیح میدهند ۶ عصر را پول در بیاورند تا برای خرج کردن پولشان روی پیشنهاد شما، وقت بگذارند!

با حصول شناخت مناسب از مخاطب و برقراری تماس در ساعتی از روز که وی فراغ بال کافی دارد، میتوانیم شانس موفقیت خود در راستای تنظیم قرار ملاقاتی حضوری را دو چندان کنیم.

۹ دیدگاه

  1. خیلی عالی بود. به خوبی تونستید این مطلب رو شرح بدید.

    پاسخ
  2. واقعا خیالی بود،توی واقعیت احتما اتفاق اقتادن این روند تقریبا ۱% بیشتر نیست

    پاسخ
    • پس من توی توهماتم تونستم این همه قرار رو تبدیل به واقعیت کنم. یه جور معجزه هست!
      تا وقتی کاری رو نکنید، خب معلومه هرگز اتفاق نمیفته…!

      پاسخ
  3. راهنمایی هاتون واقعا عالی بودند . خود من به شخصه از روش بازاریابی تلفنی اصلا خوشم نمیاد. چون یه جوری مشتری رو با تعریف بیش از حد در رودرباستی قرار میده و یه جوری جنسی رو بهش قالب میکنه.

    پاسخ
  4. ممنون عالی بود

    پاسخ
  5. کاملا درسته
    نمونه این آدمها رو که این نکات رو رعایت نمیکنن هر روز میبینم.
    واقعا درروز چند بار زنگ زدن برای وقت ملاقات هنر نیست.
    یا اینکه حداقل وقتی قراره تماسی برای قرار ملاقات گرفته بشه قبلش تحقیقی صورت بگیره که من خریدار شغلم چیه. !
    محصول تولیدی فعلی من رو نخوان بیان بفروشن به خودم با برند تولیدی دیگر از کارخونه ای دیگر!
    مختصر و مفید بود جناب مهندس زاده.
    امنیت ناشی از جهل رو در فراز و نشیب های محیط کسب و کار رو به خوبی تشریح کردید.
    موفق باشید.

    پاسخ
  6. خیلی ممنون عالی بود. در مورد قرار های کاری راه دور حسابی کمک خواهد کرد

    پاسخ

دیدگاه شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

اگر کسی به دیدگاه من پاسخ داد، از طریق ایمیل به من اطلاع دهید!