موسسه خیریه بهنام دهش پور؛ کمک به بیماران سرطانی

۵ سئوال مهم قبل از راه اندازی سایت-بخش اول

قبل از طراحی سایتاین فقط یک وب سایت نیست. محل تلاقی دنیای ساختمانهای فیزیکی با ساختمانهای کلیکی است و وب سایت شما بر تصویر شرکتتان مؤثر خواهد بود. از آنجایی که حضور شما در دنیای آنلاین با استانداردهای شخصی مورد بررسی قرار می گیرد، باید اطمینان حاصل کنید که سایتتان، خواسته های بازدیدکنندگانش را تأمین می کند. در واقع نه تنها باید نیازهای بازدیدکننده را تأمین کند بلکه وی را تشویق به بازدید مجدد هم بنماید.

بعد از همه اینها، اینکه یک نفر تنها یک بار سایت شما را ببیند و دیگر هرگز بازنگردد، چه سودی دارد؟ اگرچه وب سایتهای مختلف از استراتژیهای گوناگون استفاده می کنند، یک هدف بنیادی این است که بازدیدکننده را ترغیب به بوکمارک کردن سایت و بازدید دوباره و چندباره از سایت نمایند.
خب، چطور می توانید نیازهای بازدیدکنندگانتان را تأمین کرده و تعداد بازدیدهای یک بازدیدکننده را افزایش دهید؟ هیچ فرمول جادویی یا کد جاوا اسکریپت مخفی که این کار را انجام دهد، وجود ندارد. به هر حال، بناکردن سایت بر پاسخهای این ۵ سئوال قبل از ساختن آن، این امکان را به شما خواهد داد که حضور آنلاین خود را با اهداف بیزینستان هماهنگ کرده و بازدیدکنندگان را به بازگشت چندباره به سایتتان ترغیب کنید. ۵ سئوالی که باید پاسخ داده شوند عبارتند از: ۱) بازار هدف شما کیست؟ ۲) اهداف سایتتان چیست؟ ۳) انتظار یک بازدیدکننده از سایت شما چیست؟ ۴) می خواهید بازدیدکننده با چه چیزی سایت را ترک کند؟ ۵) یک بازدیدکننده چرا باید به سایت شما بازگردد؟

 

تعریف بازار (مخاطبین) هدف

وب به افراد امکان دسترسی و کنترل به اطلاعات مورد نظرشان را می دهد. شناخت مخاطب یک گام بسیار مهم پیش از طراحی و تولید مطالب سایت است. با شناخت مخاطبین خود، خواهید توانست به ۵ سئوال پایه ای پاسخ دهید در نتیجه پایه های سایتتان با دقت بیشتری استوار خواهد شد. در واقع با شناخت بهتر مخاطب سایت خود و اینکه می خواهند از یک بازدید چه چیزی بدست بیاورند، می توانید سایت خود را مرتبط تر بسازید.

سایتهای زیادی برای تأمین نیازهای گروه وسیعی از مخاطبین طبقه بندی نشده طراحی شده اند. با نگاهی سریع به بسیاری از سایتها، بسته استانداردی شامل شش صفحه را شاهد خواهید بود: “who we are”، “what we do”، “our favorite links”. به منظور تأمین نیازهای به شدت متنوع افراد مختلف، طراحان وب یک سایت عمومی طراحی کرده اند که هیچ ارزش حقیقی برای بازدیدکننده یا شرکت تولید نمی کند. بازدیدکننده اطلاعات مرتبط را نمی یابد و نتیجه میگیرد که سایت مناسب نیازهای وی نیست. هیچ بوکمارکی صورت نمیگیرد و بازدیدکننده هرگز باز نخواهد گشت. شرکت (صاحب سایت) یک سری فعالیتها که با تعداد بازدید از صفحات و تعداد درخواستها از سرور اندازه گیری می شوند بدست می آورد اما هرگز هیچ وفاداری به سایت برای بازدیدکننده ایجاد نمی کند بنابراین تقریباً تمام بازدیدکنندگان، بازدید اول و آخر خود را انجام می دهند!

 

بازار (مخاطب) هدف شما کیست؟

تعریف بازار (مخاطبین) هدف و نیازهای آنان، گام اول مهم در ساختن سایت و عنصری حیاتی در افزایش وفاداری به سایت است. کسانی که از سایت شما استفاده می کنند، که هستند؟ مهندسینی که نیاز به اطلاعات فنی دارند یا دانشجویانی که به دنبال اطلاعاتی برای مقاله ترمشان میگردند؟ دوست دارند اطلاعاتی را که در اینترنت جمع آوری می کنند، چگونه دریافت کرده و به کار ببرند؟ آیا اثر بصری در انتقال بهتر پیام شما مهمتر است؟ سایت شما چگونه می تواند به تأمین نیازهای مخاطبین کمک کند؟ می توانید ببینید که شناخت مخاطبین هدف شما خیلی فراتر از اطلاعات دموگرافیک مثل سن، جنسیت، سطح تحصیلات و درآمد است. شناخت مخاطب، تنها راه تولید مطالب مرتبط به گونه ای که مخاطب دوست دارد دریافت کند، است. مخاطبین (بازار) هدف خود را تعریف کرده و آنها را بهتر از رقبای خود بشناسید. بعد از همه، تنها مزیت رقابتی قابل تحمل، فهم و درک شما از مخاطبین است که رقبای شما فاقد آن هستند.

 

اهداف وب سایت شما چیست؟

آیا دلیل نیاز به داشتن وب سایت، برای شما کاملاً واضح است؟ برای بسیاری شرکتها، داشتن سایت یک استراتژی روشن نیست مگر بودن در میدان رقابت. “بزرگترین رقیب ما سایت دارد و ما دوست نداریم اینگونه به نظر آییم که نمی توانیم کاری که آنها انجام می دهند را انجام دهیم.” اگر این دلیل شما برای شروع ابتکاری در تجارت الکترونیک است، به جای پیشروی بدون هدف باید گامی به عقب برداشته و ببینید که یک وب سایت می تواند چه چیز باارزش واقعی را به مشتریان ارائه نماید.

حضور در دنیای آنلاین دلایل بسیاری دارد که مکمل و افزایش دهنده حضور آفلاین شماست. برای بسیاری شرکتها، دلیل اولیه برای داشتن وب سایت این است که بقیه یکی دارند! با وجود اینکه این طرز فکر تا حدودی نزدیک بینانه و درونگرانه است، چون بقیه دارند می تواند به این معنی باشد که شرکت شما بدون حضور در سطح وب، در آینده عقب خواهد ماند.

یکی از اصلی ترین دلایل برای شروع حضور آنلاین، این است که یک وب سایت به عنوان یک یا چند ابزار ارتباطی با مخاطبین داخلی و خارجی شما عمل می کند آن هم به راحتی و با صرفه اقتصادی بالا. صرفه اقتصادی به این معنی که اینترنت به بیزینسهای کوچک و با سرمایه محدود این فرصت را می دهد که خیلی بزرگتر از آنچه هستند به نظر آیند – با باز کردن درهایی به سوی بازاری بسیار وسیع. بیزینسهای کوچک دیگر به منطقه ای که در آن قرار دارند و تواناییشان در دسترسی شخصی به مشتریان، محدود نیستند. امروزه، با حضور در دنیای آنلاین که ارتباطات هدفمند به همراه می آورد، می توانید با مشتریانی در تماس باشید که در صورت استفاده از روشهای سنتی بازاریابی، غیرقابل دسترس هستند.

دلایل بسیاری برای حضور شرکت شما در فضای آنلاین وجود دارد. هرچند که تنها مواردی حائز اهمیت هستند که بر مشتری تمرکز دارند. این کانال ارتباطی اضافی، در زمان بازدید کننده صرفه جویی کرده و به او اجازه می دهد تا به اطلاعاتی دست یابد که به آنها علاقه دارد. همچنین این امکان را به شرکت شما می دهد که اطلاعات بازدیدکنندگان سایت خود را برای ساختن نمایه مشتریان جمع آوری کرده و به مشتریان خود خدمات بهتری بدهید.

ادامه مقاله را در این آدرس مطالعه فرمایید.

دیدگاه شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

اگر کسی به دیدگاه من پاسخ داد، از طریق ایمیل به من اطلاع دهید!