سال ها از استارت کار فروشگاه های اینترنتی در ایران می گذرد اما با کمال تأسف هنوز که هنوز است، خیلی ها مدیریت فروشگاه اینترنتی را بچه بازی و اتلاف وقت میدانند و به آن به عنوان یک حرفه نگاه نمیکنند!
نکته جالب در مورد این افراد این است که کوچکترین اطلاعی هم از وضعیت خرید آنلاین در کشور ندارند اما باز هم نظرات کارشناسانه ی بی ارزش خود را منتشر میکنند و البته باید قدردان این عزیزان هم بود که زمینه ای برای خندیدن ایجاد نموده دل بسیاری را شاد می سازند!
حجم خرید اینترنتی در سال ۱۳۹۲
در نخستین گام، و به عنوان یکی از بهترین پاسخ ها به افرادی که فروشگاه اینترنتی داشتن را اتلاف وقت میدانند بهتر است نگاهی داشته باشیم به آمار اعلام شده از سوی فرانک اسکوئی قائم مقام مرکز توسعه تجارت الکترونیک: در سال ۱۳۹۲ برآورد شده است که حدود ۹ هزار میلیارد تومان از فروشگاههای اینترنتی خرید انجام گرفته است!
عدد را یک بار دیگر مرور کنیم: ۹۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان!
حال سئوال اینجاست که آیا چنین حجمی از تبادلات مالی (که البته رقم واقعی به مراتب بالاتر از اینهاست) میتواند در صنعتی که صرفاً کار بچه ها و برای پر کردن اوقات فراغت است، انجام گیرد؟ بدون شک خیر. پس همین آمار از سوی یک سازمان دولتی میتواند بهترین جواب به افرادی باشد که کسب و کار ما را به سخره میگیرند. عددی که حتی خواندن آن هم برای بسیاری دشوار است!
اما اجازه بدهید به دلایل این طرز فکر هم نگاهی داشته باشیم، به اینکه چرا به مدیریت فروشگاه اینترنتی و به کسب و کارهای آنلاین، صفت بچه بازی میدهند!
۱. سرمایه پایین برای راه اندازی
همه ما که در این صنعت فعالیم، خیلی خوب میدانیم که برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی، گاه فقط به اندازه پول یک هاست و یک دومین سرمایه لازم داریم! حتی بسیاری موارد بدون نیاز به هیچ پولی استارت میخورند! نفس بی نیاز بودن از سرمایه یا سرمایه پایین خواستن در راه اندازی فروشگاه اینترنتی باعث شده است که بسیاری فکر کنند یک بچه هم میتواند به این سمت برود و چیز خاصی لازم نیست و به همین دلیل آن را یک کسب و کار بیشتر مناسب سرگرمی بچه ها میبینند!
اما تعداد افرادی که می دانند که وقتی سرمایه مورد نیاز برای استارت کم است، باید جای دیگری آن را جبران کرد و مثلاً تخصص بیشتری در مورد مدیریت فروشگاه داشت یا زمان بیشتری را برای کار روی فروشگاه تخصیص داد، متأسفانه بیش از حد کم هستن…!
۲. عدم نیاز به مدرک تحصیلی!
در دنیایی که در اغلب موارد کاغذی به عنوان سند تخصص شناخته می شود، اصلاً عجیب نیست که در یکی از کشورهای جهان سومی اش، حدود ۹۹% افراد وقتی کاری نیاز به مدرک تحصیلی نداشته باشد آن را سرگرمی و غیر جدی بدانند!
حسن بزرگ اینترنت در برقراری عدالت است طوری که دانش را در اختیار همه قرار داده است و این بستگی به خود فرد دارد که چقدر و چطور از این دانش در دسترس، استفاده کند. لذا برای بهره گیری از این اقیانوس عظیم، هیچ نیازی به مدرک تحصیلی نیست و میتوان بدون هیچ مدرک تحصیلی، بهترین کسب و کارها را راه اندازی کرد!
۳. امکان مدیریت فروشگاه از داخل منزل
برای بسیاری اصلاً قابل تصور نیست که بتوان از منزل هم درآمد داشت و باز بتوان درآمدهای بالا داشت اما حقیقت این است که اینترنت اینجا هم سنت شکنی کرده است! برای مدیریت فروشگاه اینترنتی میتوانید از میز نهارخوری خود، تختخوابتان، میز تحریرتان و حتی زمین خشک و خالی منزل استفاده کنید!
اصلاً نیازی نیست که برای مدیریت یک فروشگاه اینترنتی دفتری بسیاری شیک در یکی از بهترین مناطق تجاری شهر داشته باشید! این چیزی است که برای بسیاری از تجار، بازاریان و شاغلین حرف مختلف، حکم شوخی دارد و به دلیل درک پایین، این مورد را یکی از نشانه شوخی بودن مدیریت فروشگاه اینترنتی می دانند!
سه مورد فوق اصلی ترین دلایل برای شوخی دانستن مدیریت فروشگاه های اینترنتی هستند و دقیقاً از اصلی ترین دلایل حرکت افراد به سمت راه اندازی یک فروشگاه آنلاین هم به شمار می روند! اما چیزی که کفه ترازو را به سمت فعالین صنعت کسب و کارهای آنلاین و مشخصاً فروشگاه های اینترنتی پایین می آورد، حجم بالای خریدهای اینترنتی در ایران است که هوش از سر هر منتقدی میبرد: ۹ هزار میلیارد تومان فقط خرید اینترنتی داشته ایم و البته این یک تخمین است، شاید رقم بالایی به مراتب بالاتر باشد… .
مدیریت فروشگاه اینترنتی یکی از سخت ترین و در عین حال پردرآمدترین کارهای دنیاست. این صنعت همچنان در ایران ناشناخته مانده و اینکه عده ای از سر جهل، کسب و کارهای اینترنتی و مشخصاً مدیریت فروشگاههای آنلاین را بچه بازی می دانند، چیزی نیست که بتواند حقیقت را تغییر دهد؛ حقیقت هم جز مفید بودن تجارت آنلاین برای اقتصاد کشور نیست.
سلام
این امار نشون میده که میشه به فروشگاه اینترنتی به چشم ی شغل اول نگاه کرد
ولی سختیایی دار ک هر کسی نمی تونه از عهدش بربیاد !
دقیقاٌ حق با شماست. سختی های خاص این سبک از کسب و کارها چیزی نیست که آدمهای عادی به راحتی باهاش کنار بیان… .
مرسی…مطلب خوبی بود…کلا مطالب بلاگتون خیلی به سطح فکریم تو مارکتینگ و شاپ کمک کرده…ممنون
خواهش میکنم
از اینکه تونستم با مطالبم نقش مثبتی تو کسب و کار شما ایفا کنم، خیلی خوشحالم.
براتون آرزوی موفقیت میکنم.
شاد و سربلند باشید.
سلام وقتتون بخیر
بنده قصد دارم در زمینه فروش عمده محصولات TVفعالیت داشته باشم اگه ممکنه بفرمایید برای این کار از کدوم فروشگاه ساز،قالب یا هر اطلاعاتی که نیاز دارم باید استفاده کنم
باتشکر
سلام
یه سری سئوالات کلی که انتظار دارید یه جای کاملاً نامناسب جوابش رو بگیرید!
فروش عمده باید دید منظورتون چی هست ازش و بعد هم باید ببینیم چه سیاستهای فروشی در پیش دارید.
محصولاتتون چه مقدار هستند و برنامه های آتی شما چیه و … . اینطوری نمیشه کلی گویی کرد.
موفق باشید.
سلام
جالب بود مطبتون با دقت خوندمش
یه سوال دارم برای اینکه یه فروشگاه اینترنتی خوب زد باید از کجا مطالعه کرد و تحقیق کرد
منظورم اینه برای انتخاب قالب و نحوه کار کردن با فروشگاه سازها از کجا میشه یاد گرفت که چه جوری میشه با فروشگاه ساز کار کرد و اطلاعاتی ازین دست ؟
ممنونم
سلام
خوشحالم مفید بوده
کار مطالعه در مورد راه اندازی یه فروشگاه مناسب محدود به انتخاب فروشگاه ساز و نحوه کار با اون نمیشه. این فقط یه بعد از داستان چند بعدی راه اندازی یک کسب و کار آنلاین هست.
در این مورد شما باید از ابتدا ببینید روی چی میخواید مانور بدید، یعنی چی میخواید بفروشید و مرحله بعدی کار مطالعه رقبا هست و نحوه کارشون و بعد انتخاب برند و نحوه استارت و بعد میرسیم به اینکه کدوم فروشگاه ساز و چه قالبی و بعد باید بررسی کرد با توجه به بازار هدف و رقبایی که داریم، چه استراتژی (های) تبلیغاتی باید به کار گرفته بشه تا نتیجه مناسب رو بگیریم… .
پروسه ای کاربر و البته ارزشمند هست و نقش حیاتی در آینده بیزینس شما خواهد داشت. کار میبره و زمان باید بهش تخصیص بدید.
موفق باشید.
ممنون مطلب مفیدتون
خیلی از مطالب رو خوندم
دلم نیومد با یک پیام ساده باعث دلگرمی شما نشم!!!
خیلی خوب بود , مخصوصا تبلیغات چریکی
خواهش میکنم
خوشحالم از اینکه مطالبم به کارتون اومده و مفید بوده.
موفق و سربلند باشید.